10 דקות ויש לכם את ה-פינוק של היום – גביניות משגעות לשבת ולכל יום שכל אחד יכול להכין בשיא הקלות מבצק שמרים בפריכות מושלמת העוטף מלית גבינה עשירה במיוחד. מעדן מהמם שתמיד מגרה במראה זהוב ומפתיע את כולם בשילוב טעמים מענג
עוגת שיש גבוהה ומרשימה
ציוד
- מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית טורט מתפרקת 24 – לא חייב
מרכיבים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 8 גרם אבקת אפייה
- 8 גרם סוכר וניל
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מים / מיץ תפוזים
- ½2 כוסות קמח
- ½ כוס קקאו
שלבי הכנה
- מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.
- משמנים תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
- ל-1/4 הבלילה הנוסף, מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
- שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.
- אופים ב־ 180 מעלות במשך 35-45 דקות בערך.
הערות וטיפים
מקור: מתכון לעוגת שיש מאת Naomi Beroukhim, Noa Aloni
להשאיר תגובה