קבלו מתכון של עוגת שיש בחושה טעימה ומרשימה לכל מועד! עוגת שיש של פעם טעימה וממכרת!
מתכון של עוגת שיש קלה במיוחד, מרשימה למראה, עם מרקם מענג וטעם בלתי נשכח!

עוגת שיש בחושה לראש השנה
מתכון של עוגת שיש קלה במיוחד, מרשימה למראה, עם מרקם מענג וטעם בלתי נשכח!
ציוד
- תבנית עגולה 26 או תבנית מרובעת
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר לאוהבי המתוק כוס וחצי סוכר
- ½ כוס שמן
- ½2 כוסות קמח רגיל מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1 כף אבקת קקאו
- 2 כפות אבקת שוקולית
- 2 כפות מים פושרים
שלבי הכנה
- נשמן תבנית עגולה 26, או בינונית מרובעת. מחממים תנור 165 מעלות טורבו.
- נקציף ביחד את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל , עד שמקבלים בלילה בהירה ותפוחה, ואז מוסיפים לאט את השמן.
- נוסיף לסירוגין תוך בחישה את הקמח, עם אבקת האפייה והמים מעורבבים עם מיץ לימון.
- נשפוך 2/3 מהבלילה לתבנית המשומנת. השליש הנותר מוסיפים לו ובוחשים את הקקאו עם השוקולית ו-2 כפות מים פושרים.
- נשפוך את השליש הכהה על הבלילה הבהירה ומערבבים בקלות עם קיסם עץ או עם סכין, את הבצק הכהה עם הבהיר.
- נאפה בשליש התחתון של התנור כ- 30-40 דקות.

מקור: עוגת שיש – ג'ודי פלטי
להשאיר תגובה