עוגת שיש טעימה שמכינים ב־5 דקות שאי להפסיק לאכול אותה!
עוגת שיש ב־5 דקות, ללא מיקסר, ומקבלים עוגה טעימה מרשימה.
עוגת שיש בחושה ב-5 דקות
ציוד
- תבנית 22 או קוגלהוף
- כוס חד פעמי לשתייה חמה
מרכיבים
- 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל ושקית אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- ¾ 1 כוסות סוכר
- 5 ביצים לטרוף
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים או חלב
- גרידת תפוז מחצי תפוז או לימון
- 3 כפות קקאו
שלבי הכנה
- בקערה לערבב קמח, סוכר וניל וסוכר.
- לעשות גומה ונכניס ביצים טרופות, שמן, מיץ תפוזים או חלב וגרידת תפוז.
- לערבב הכל ולשפוך 3/4 מכמות הבלילה לתבנית משומנת 22 או קוגלהוף (או יותר גדולה אבל העוגה תצא קצת יותר נמוך).
- לבלילה שהשארנו להוסיף 3 כפות קקאו ונערבב ולשפוך מעל הבלילה הלבנה ולקשקש קצת עם קיסם.
- לאפות מדף שני מלמטה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות בערך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות וטיפים
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה