מתכון של עוגת שיש מעלפת, טעימה והכי קלה להכנה שיש!
עוגת שיש גבוהה וטעימה במיוחד שתרשים את האורחים עוד יותר!
עוגת שיש אוורירית מטריפה ונימוחה
עוגה שבמהירות תהפוך לעוגה הקבועה של סוף השבוע!
ציוד
- מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית טורט מתפרקת 24 – לא חייב
מרכיבים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מים / מיץ תפוזים
- ½2 כוסות קמח
- ½ כוס קקאו
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים. נקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר בהדרגה. הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
- נוסיף לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף נוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה.
- בתנועות עטיפה נוסיף את קצף החלבונים למרקם אחיד.
- נשמן תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
- ל-1/4 הבלילה הנוסף, נוסיף חצי כוס קקאו ונערבב בתנועות עטיפה. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
- נשפוך את הבלילה החומה לתבנית ונערבב קלות בעזרת סכין.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.
מקור: מתכון לעוגת שיש מאת Naomi Beroukhim, Noa Aloni
בסיס טוב לעוגה עם קרם.
היי נורית,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה, ואת מוזמנת להראות לנו מה את מכינה ממנה בקבוצת הפייסבוק שלנו