10 דקות הכנה ויש לכם עוגת שוקולית עסיסית ועשירה במיוחד שקשה לעמוד בפניה וכל הילדים יזללו! מתכון קל ומהיר שכל אחד יכול להכין ותקבלו עוגה מושלמת לכל אירוע! עוגת שוקולית שמתאימה גם לימי הולדת וניתן להכין אותה גם פרווה.
עוגת שוקולית עסיסית ועשירה
ציוד
- תבנית קפיצית 24
- כוס מדידה אוניברסלית כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה
מרכיבים
- 1 כוס קמח
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית לפרווה
- 1 כוס שוקולית
- 10 גרם אבקת אפייה
ציפוי:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
- 1/2 חפיסה שוקולד מריר – 50 גרם
- 1/2 חפיסה שוקולד חלב – 50 גרם
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים בטמפרטורת החדר עם סוכר משך 4 דקות.
- מוסיפים שמן לאט תוך כדי ההקצפה, שמנת מתוקה, קמח, שוקולית, אבקת אפייה ומקציפים מעט עד קבלת מרקם חלק..
- מעבירים לתבנית ושמים לאפייה ואופים ב־170 מעלות בחלק התחתון של התנור (מסילה שניה מלמטה) במשך 40 דקות.
הערות וטיפים
כמה דקות אחרי שהעוגה יוצאת עושים בה קצת חורים עם קיסם ויוצקים את הקרם.
מקור: מיכל מדינה
תודה על המתכון, אבל לא ברור מה כמות השמנת המתוקה בעוגה ומה הכמות שלה בקרם (בקרם רשום: השמנת שנשארה)!
היי אליס,
תודה רבה ששמת לב לתקלה במתכון, בעקבות תגובתך תיקנו אותו 🙂
בהצלחה!
עליזה מריומה
היי עליזה,
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂
תקבלי ישירות אלייך מתכונים מעולים כל יום!