קבלו מתכון של עוגת שוקולד שמנת טעימה במיוחד, שמתקבלת במרקם קרמי ועסיסי בטירוף עם המון שוקולד מושחת נמס בפה בכל ביס וביס.
חוויה של טעמים מענגים במיוחד שרק שוקולד אמיתי יכול לספק, בהכנה קלה עם אפשרות להמיר לפרווה, אז למה אתם עדיין מחכים?!
עוגת שוקולד שמנת נמסה בפה
ציוד
- תבנית 24 / 26
מרכיבים
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה או נטורינה לפרווה
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם – לפרווה: שמנת צמחית או חלב קוקוס
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- ¾ כוס סוכר לבן
- ½ כוס קמח לבן רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד 80 גרם
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 1 כף חומץ
- מלח קורט
לציפוי:
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים קודם סוכר ומערבבים היטב,
- טורפים במטריפה ידנית, את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהקמח ואבקת האפייה ונערבב (פודינג, שמנת, תמצית וניל, חומץ, מלח)
- לבסוף נוסיף את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה!
- שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם על חום של 170 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
- נכבה את התנור ונשאיר לצינון בתנור פתוח, אפייה ארוכה גם מייבשת את העוגה.
להכנת הגנאש:
- בקערה נמיס את השמנת יחד עם השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים.
- נערבב מדי פעם עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- נחורר את העוגה עם קיסם ושופכים מעל את הציפוי.
- נעביר למקרר להתייצבות.
מקור: עוגת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ’
להשאיר תגובה