מתכון להכנת עוגת שוקולד שכבות עסיסית ועשירה.
עם מרקם קרמי וחלומי, וציפוי שוקולדי מושחת .
עוגת שוקולד שכבות עשירה לכל אירוע
עוגה נוסטלגית בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- ½ כוס קקאו
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כוסות סוכר
- 3 ביצים
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס חובצה כוס חלב + כף חומץ, 40 שניות במיקרו
- 1 כוס קפה חזק רותח
- ½ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
קרם שוקולד חמאה אמריקאי:
- 340 גרם חמאה בטמפ’ החדר
- 2 כוסות אבקת סוכר
- ½ כוס קקאו
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 150 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- לערבב בקערה את החומרים היבשים.
- להוסיף חלב, שמן, ביצים ותמצית וניל.
- לערבב ולהוסיף קפה חם.
- לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30-35 דקות.
להכנת הקרם:
- בקערה להקציף עם מקציף ידני את החמאה הרכה עד שמקבלים חמאה אוורירית.
- להוסיף כמחצית מאבקת הסוכר עם הקקאו לתערובת אחידה.
- להוסיף את יתר אבקת הסוכר.
- להמיס שוקולד מריר ואחרי שמתקרר לטמפרטורת החדר להוסיף לתערובת חלקה.
מקור: עוגת שוקולד שכבות – Or’s Baking Addiction
גם באינסטגרם!
להשאיר תגובה