מתכון של עוגת שוקולד שכבות קרם שאף אחד לא יאמין שאתם אפיתם בבית.
מתאימה לכל אירוע וניתן להוסיף כל מיני קישוטים כיד הדמיון.
עוגת שוקולד שכבות עם קרם
לא מסובכת להכנה והתוצאה מדהימה!
ציוד
- 1 תבנית 24 או 26 קפיצית מרופדת בנייר אפייה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
תחתית העוגה:
- ¾ כוס קמח תופח 100 גרם
- 3 כפות קקאו 30 גרם
- 3 ביצים גדולות
- ½ כוס סוכר 100 גרם
- 2 כפות שמן
- 5 כפות ליקר שוקולד
- 4 כפות חלב
קצפת השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ”ל
- 2 כפות אבקת סוכר
- ½ גביע שמנת חמוצה 100 מ”ל או גביע קטן
ציפוי:
- 100 גרם שוקולד חלב 1 חפיסה
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 75 גרם חמאה
שלבי הכנה
הכנת תערובת העוגה:
- נקציף את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, לתערובת תפוחה, בהירה.
- נוסיף תוך כדי הקצפה את השמן ו – 3 כפות מהליקר.
- נוסיף קמח וקקאו מנופים ונבליע בעדינות עם מטרף ידני.
- נשטח את התערובת בתבנית.
- נאפה ב – 175 מעלות כ 25 -30 דקות. (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים).
- נצנן את העוגה. לאחר צינון נערבב את שאר הליקר עם החלב.
- נהפוך את העוגה על צלחת הגשה, נסיר את נייר האפייה ונבריש בתערובת הליקר-חלב.
- נחזיר את מסגרת התבנית מסביב לעוגה.
הכנת מלית הקרם:
- נקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה.
- נוסיף שמנת חמוצה לערבוב קצר, לאיחוד.
- נמיס שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה).
- נמיס שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה).
- את הקצפת נוסיף לשוקולד המומס ונערבב בתנועות קיפול.
- נשטח מעל תחתית העוגה ונקרר ל- 4 שעות לפחות.
הכנת הציפוי:
- נמיס את שני השוקולד עם החמאה לתערובת חלקה ואחידה.
- נצפה את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ונחזיר לקירור, להתייצבות הציפוי לכשעה עד שעתיים.
מקור: Riki Cohen Wandratsch
מה אם אין ליקר שוקולד, האם זה חובה או שיש תחליף לזה?
היי דורון,
אפשר לוותר, בהצלחה!