עוגת שכבות מרשימה כזו שחבל לפספס, אז פנו לעצמכם יום ובוא נתחיל, עוגת שוקולד שכבות גבוהה שווה כל שנייה ושנייה של הכנה.
אז קבלו מתכון של עוגת שכבות שוקולד בצבעים מהממים ומילוי קצפת בטעמים מפתיעים ומפנקים.
עוגת שוקולד שכבות
אז קבלו מתכון של עוגת שכבות שוקולד בצבעים מהממים ומילוי קצפת בטעמים מפתיעים ומפנקים.
ציוד
- תבנית: רינג מספר 24 או תבנית 24
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 5 ביצים מופרדות
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס אבקת סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- ½ כוס קקאו
- 2 כוסות קמח תופח
- ½ כוס חלב
לקצפת הלבנה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 1 חבילה שוקולד חלב לבן 100 גרם
לקצפת החומה:
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- ¼ כוס חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 חבילה שוקולד חלב 100 גרם
למעטפת:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 500 מ”ל
לגנאש:
- 1 חבילה שוקולד מריר/חלב 100 גרם
- ½ חבילה חמאה 50 גרם
- ½ כוס שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- להתחיל בהפרדת הביצים. ואז ללוש בקערת מיקסר את החלמונים והסוכר, ולהקציף עד לקצף תפוח.
- לאחר מכן ב-3 פעימות להוסיף שמן וחלב, להקציף קצת.
- לנפות קמח וקקאו ומוסיפים לקערת המיקסר ולהקציף במהירות בינונית טוב עד שחלק. להעביר לקערה.
- כעת את החלבונים לשים בקערת מיקסר, ולהקציף עם אבקת סוכר לקבלת קצף תפוח ולבן ורך. לקפל לתוך קערת השוקולד.
- לקחת את התבנית שלנו, נשמן ולשפוך את התערובת.
- לאפות בחום 180 מעלות על תנור שחומם 10 דקות מראש.
- לאפות למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא יבש.
- לחכות שהעוגה תתקרר לחלוטין ואז נחלק אותה ל-4 עיגולים שווים.
להכנת הקצפת:
- לשים בקערת מיקסר ונלוש פודינג, שמנת מתוקה, וחלב.
- להקציף לקצפת יציבה, את השוקולד הלבן בפולסים של 30 שניות ככה ב-3 פעמים.
- לחמם במיקרוגל עד שחלק וכל 30 שניות נערבב עם מזלג.
- למנוע מהשוקולד להתגבש ושלא יהיו גושים. אחרי זאת לשפוך לקצפת ונערבב.
- לעשות גם ככה עם הקצפת החומה.
להרכבה:
- לקחת עיגול ולשים על מגש, נשים רבע כוס חלב ונבריש טיפה עם מברשת עם החלב.
- להשים קצפת חומה ומעל עוד עיגול ונהדק.
- ללוש את כל הקצפת הלבנה וללוש עוד עיגול ואז את שארית הקצפת החומה.
- מעל זה נשים עוד עיגול ונהדק, ואז שמים במקפיא לשעה.
- אחרי זאת להקציף את 2 השמנת המתוקה לקצפת ונוציא את העוגה.
- לצפות את כל העוגה בקצפת גם מהצדדים וניישר שיהיה שכבה אחידה. מיד אחרי נכניס למקפיא לשעתיים.
לגנאש:
- להכין את הגנאש ולצפות את העוגה על ידי שפיכה מלמעלה עד שכל העוגה תהיה מכוסה בשוקולד גם מהצדדים.
- מסביב ניתן לשים שוקולד מריר מגורד או סוכריות חומות.
- להכניס למקרר להתייצבות.
מקור: אורטל עמרם
להשאיר תגובה