מתכון של עוגת שוקולד טעימה רכה ומטריפה המתקבלת במרקם חלומי עם עסיסיות ולחות מושלמת,
עוגה טעימה ומלאה במתיקות שתפתיע את כולם בחוויית טעמים עשירה במיוחד.
עוגת שוקולד רכה ומטריפה עם קרם
עוגה במרקם חלומי ומרבד טעמים עשיר
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לתחתית שוקולד:
- 4 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס נס קפה בלי חלב – לא חובה
לתערובת גבינה:
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- 2 פודינג וניל 160 גרם
- ½ כוס סוכר
- 2 כוסות חלב
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
לגנאש:
- 1 שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 400 גרם שוקולד לבן
שלבי הכנה
לתחתית:
- נקציף את כל המרכיבים (חוץ מהנס) יחד לאיחוד.
- נעביר לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות בערך.
- נשפוך מעל לתחתית כוס נס בלי חלב ומצננים את העוגה. שלב זה לא חובה, רק אם אוהבים עוגה לחה יותר.
לשכבת גבינה:
- נקציף שמנת מתוקה ונוסיף את שאר המרכיבים עד שמקבלים תערובת חלקה ללא גושים בכלל.
- נשפוך את תערובת הגבינה על תחתית השוקולד שאפינו, ניישר את הקרם גבינה, ונעביר למקרר לשעה.
לגנאש:
- נרתיח שמנת מתוקה אחת וממיסים לתוכה 400 גרם שוקולד לבן.
- נצנן את הגנאש שוקולד לבן רבע שעה ואז נשפוך מעל העוגה.
- נכניס ללילה במקפיא עד להתייצבות מלאה.
- נוציא שעה לפני הגשה ונחתוך עם סכין שהעברנו במים רותחים.
מקור: עוגת שוקולד – ענת חן
תספרו כמה סוכר יש בעוגה הזאת כולל שוקולית, פודינג, קצפת, סוכר בבצק.ואם זה לא מספיק גם שוקולד לבן.זו לא עוגה זה סכרת
היי אנה,
אפשר בהחלט להוריד בכמות הסוכר אם רוצים 🙂
מעולה!!!
אחת הטובות ! הקפה שידרוג מנצח!!
תענוג 🙂
היי יפעת,
איזה כיף!! מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצת הפייסבוק 🙂
לא הבנתי משהו , אנחנו מוסיפים כוס נס בלי מים בלי חלב? יבש כאילו ?
היי עולא,
לא יבש, אלא נס קפה מעורבב עם מים חמים רק בלי סוכר וחלב.
בהצלחה!!