הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד רכה וטעימה בטירוף!

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד מטריפה ועסיסית, במרקם אוורירית וטעם מפנק! עוגה קלה ביותר להכנה ומושלמת להגשה באירועים, בימי הולדת ובכלל כשמתחשק משהו מתוק ומפנק כדי לתבל את ימי השגרה. עוגה שכל הילדים אוהבים וכדאי להכין!

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אוורירית

הדפסה
מתכון לעוגת שוקולד אוורירית ועשירה
של: אופירה פחימה יחיא

ציוד

  • כוס מידה אוניברסלית
  • תבנית חד פעמית בינונית

מרכיבים

  • 6 ביצים מופרדות
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 4 כפות קקאו
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כף נס קפה
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כוס מים רתוחים
  • ¾ כוס שמן
  • ½2 כוסות קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח

לציפוי :

  • 250 מ”ל שמנת להקצפה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית רום
  • ½ כפית נס קפה

לקישוט:

  • שוקולד מריר מגורד כמה שאוהבים
  • שוקולד לבן מגורד כמה שאוהבים

שלבי הכנה

  • טורפים היטב חלמונים בקערה גדולה עם 1/3 כוס סוכר, מוסיפים קקאו, שוקולית, נס קפה, רום, מלח ומעל את המים החמים ומיד טורפים.
  • מוסיפים שמן, קמח, ואבקת אפייה וטורפים למסה חלקה.
  • מקציפים חלבונים בקערה נפרדת עם סוכר וניל וסוכר.
  • מעבירים לקערת החלמונים מעט מקציפת החלבון, טורפים, מוסיפים את השאר וטורפים הכל יחד למסה חלקה.
  • משמנים את התבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית.
  • אופים ב־170 מעלות בתנור שחומם מראש במשך כשעה. בודקים עם קיסם אחרי שעה ואם צריך להוסיף עוד 10 דקות.
  • מקררים מעט.
  • מחממים שמנת בסיר קטן עד רתיחה, מוסיפים שוקולד ומניחים בצד כמה דקות. מוסיפים נס קפה ורום וטורפים היטב לגנאש.
  • יוצקים מעל העוגה ומקשטים.
עוגת שוקולד
צילום: אופירה פחימה יחיא


מקור: עוגת שוקולד רכה  – אופירה יחיא