מתכון להכנת עוגת שוקולד קפה בלי קצפת טעימה במיוחד.
עוגת שוקולד קפה קלאסית שיוצאת עסיסית וריחנית במיוחד.

עוגת שוקולד קפה קלאסית
מתכון מעולה בהכנה קלה
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר חום בהיר דמררה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן
- 2 כפות נס קפה
- 2 כוסות קמח תופח
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
שלבי הכנה
- להקציף 4 ביצים שלמות במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
- להוסיף סוכר חום בהיר (דמררה בלבד!).
- להוסיף 1/4 כפות מלח וכפית תמצית וניל
- להנמיך את המהירות ונוסיף 1 כוס שמן.
- להכין 1/2 כוס מים רותחים עם 2 כפות נס קפה ו 2 כוסות קמח תופח.
- לערבב לסירוגין לתערובת הביצים קמח ונוזלים (נתחיל בקמח ונסיים בקמח).
- להפריש ⅓ מהתערובת ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר מומס.
- לשמן תבנית מלבנית ולפדר אותה עם קקאו.
- לצקת את התערובת הבהירה מעל את הכהה ונערבב עם מזלג.
- לאפות על חום של 160 מעלות בערך 40 דקות (עד שהעוגה יציבה, אולי פחות).

מקור: שרית מזיוף דהן
איזה גודל תבנית ?
היי אריאלה,
תבנית מרובעת בגודל בינוני.
בהצלחה!