קבלו מתכון להכנת עוגת שוקולד קפה קלה להכנה.
בטעמי נס קפה עשירים עם שוקולד מפנק ומלטף.

עוגת שוקולד קפה הכי קלה
טעם עשיר עם מרקם מושלם
ציוד
- תבנית בקוטר 26
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 3 ביצים XL או 4 ביצים L – בטמפ' החדר
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים חמים
- 2 כפות מלאות נס קפה חזק מגורען
- 5 כפות שוקולית
- ½1 שקיות אבקת אפייה 15 גרם
- מעט מלח
- 3 כוסות קמח
לקרם:
- ½ כוס קקאו
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס חלב
שלבי הכנה
- לחמם תנור בתכנית רגילה על 180 מעלות.
- להכין את כוס הקפה – מערבבים כוס מים חמים עם 2 כפות מלאות קפה נמס מגורען
- להכניס לקערה גדולה את הביצים שלמות, מעט מלח, סוכר וטורפים טוב עם מטרפה ידנית.
- להוסיף שמן בזלוף תוך כדי טריפה, ואז מוסיפים את הקפה וטורפים.
- להוסיף שוקולית מנופה וטורפים ואז להוסיף 2 כוסות קמח מנופה ונטרוף.
- להוסיף כוס קמח אחרונה מנופה יחד עם האבקת אפייה וטורפים.
- להעביר את הבלילה לתבנית משומנת בחמאה ומפודרת עם שוקולית, ואופים עד ששיפוד יוצא יבש במרכז העוגה.
הכנת הקרם:
- להכניס את כל החומרים בסיר קטן וטורפים.
- לחמם על הגז תוך כדי טריפה. עם מטרפה ידנית עד שמבעבע. סוגרים גז ומצננים.
- כשהעוגה מוכנה, לצנן ממש מעט, מחלצים רינג ומוזגים את הקרם שהתקרר על העוגה החמה.

מקור: עוגת שוקולד קפה – ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה