מתכון של עוגת שוקולד ללא גלוטן, בהכנה קלה ומהירה.
מתכון קל ביותר להכנה, להכנת עוגה משגעת וטעימה במיוחד.
עוגת שוקולד ללא גלוטן
מתכון קליל ופשוט לעוגת שוקולית מעולה
ציוד
- כוס חד פעמי שתייה חמה
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% 200 מ”ל
- 1 כוס שוקולית לאפייה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן חמניות או קנולה
- 1 כוס קמח ללא גלוטן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
לציפוי:
- ½1 חפיסות שוקולד מריר 150 גרם
- 1 חפיסה שוקולד חלב 100 גרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
שלבי הכנה
- להכניס לקערה את כל הרכיבים לפי הסדר ולערבב הכל יחד היטב.
- לצקת ל 2 תבניות אינגליש או תבנית בינונית.
- להכניס לתנור ולאפות על חום של 160 מעלות למשך 45 דקות.
להכנת הציפוי:
- להרתיח את השוקולד מריר, שוקולד חלב יחד עם השמנת מתוקה.
- לשפוך בצורה אחידה על העוגה (יוצא הרבה ציפוי).
מקור: Sivan Zror
אני מברכת על העוגות ללא גלוטן מאד חשוב לי, עבור שני נכדי הצליאקים. רק שימו לב בסוכריות הצבעוניות גיליתי שיש גלוטן, זאת גיליתי דקה לפני שפזרתי על עוגה.