כלום זמן הכנה ויש לכם עוגת שוקולד מפנקת ועשירה, עם ציפוי שוקולד ומרקם אוורירי במיוחד ששכל מי שיטעם יחייך מהנאה! מתכון קל להכנת עוגת שוקולד שמתאימה לכל עת: לימי השגרה, לימי הולדת ולאירוח וניתן להכין גם פרווה!
עוגת שוקולד עשירה וקלה להכנה
ציוד
- כוס חד פעמי לשתייה קרה
- תבנית 24 או כל תבנית בגודל בינוני דומה
מרכיבים
- 5 יחידות ביצים
- 2 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 3 כפות קקאו
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כוס מים רותחים
לציפוי גנאש:
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 2 חפיסות שוקולד מריר
שלבי הכנה
- מקציפים חלבונים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה,מוסיפים סוכר, חלמונים ושמן ומקציפים.
- מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים סוכר וניל, אבקת אפייה, קקאו, קמח ומים.
- שופכים את הבלילה שנוצרת לתבנית מתאימה וואופים ב־150 מעלות (אפייה עליונה ותחתונה) במשך כ־45 דקות או עד שקיסם שנועצים באמצע העוגה יוצא נקי.
להכנת הגנאש:
- מרוקנים שמנת מתוקה לתוך קערה מתאימה למיקרוגל.
- קוצצים שוקולד דק ומוסיפים לקערה עם שתי כפות מים רותחים.
- ממיסים במיקרוגל למשך כ־40 שניות,מוציאים ומערבבים.
- חוזרים על הפעולה שוב במשך כ־40 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- הגנאש מוכן! יוצקים בעדינות על העוגה מעל ומעבירים את העוגה למקרר.
קינוחים חלביים
נו, נפתח החשק לעוד?
שבועות? אירוח חלבי? או שפשוט בא לכם קינוח שנמס בפה? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים להיטים באתר
מקור: ע.וגת שוקולד נדירה – כפיר דהן
חבל שאתם לא רושמים גם משקל היום בימנו כוסות חד פעמי יש בכל מיני מידות
תודה
היי גל,
אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים כל עוד עושים בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף, וזה לא משנה אם זו כוס חד פעמית או כוס מדידה אוניברסלית.
בהצלחה!