עוגת שוקולד עשירה במיוחד, עם ציפוי גנאש שוקולד מפנק שמשדרג כל ביס! מתכון קל ומהיר להכנת עוגה משגעת, שגם הילדים יזללו, וניתן להכין אותה גם חלבית וגם פרווה. איך שלא תכינו – זו עוגה קלה ומפנקת שאסור לפספס!
עוגת שוקולד קלאסית
ציוד
- תבנית 22 או מלבנית
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 100 גרם שוקולד מריר
- 250 מ”ל שמנת מתוקה / צמחית
- 1 כוס קמח תופח או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה
- 1 כוס שוקולית
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים עם כוס סוכר במהירות גבוהה, בערך ל-8 דקות עד שמקבלים צבע צהוב בהיר והתערובת סמיכה
- מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים 3/4 כוס שמן.
- מחממים במיקרוגל 4 שורות שוקולד מריר עם חצי כוס שמנת מתוקה או צמחית לפרווה, עד המסה, מערבבים ומוסיפים לבלילה.
- מוסיפים קמח ומאחדים למרקם חסר גושים.
- מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים ב־170 מעלות על מדף שני מלמטה בתכנית של 2 פסים בלי מאוורר, למשך בערך 40 דקות. (בודקים עם שיפוד שהעוגה מוכנה, מוציאים ומכינים גנאש.
להכנת הגנאש
- מחממים חצי כוס שמנת מתוקה ושופכים על 100 גרם שוקולד מריר קצוץ.
- ממתינים 3 דקות ומערבבים.
- מצננים מעט ויוצקים מעל העוגה.
מקור: מלי מאירוב
להשאיר תגובה