עוגת שוקולד פשוטה להכנה, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים, ושמכינים בכלום מאמץ! מתכון קל וייחודי שכולל טריק קטן שעושה את ההבדל הגדול! מתכון לעוגה משגעת ומפנקת שמכינים שוב ושוב לאחר שטועמים ממנה!
עוגת שוקולד עשירה
מתכון קל עם טריק לעוגת שוקולד שתמיד מצליחה
מרכיבים
עוגה:
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס קמח
- 5 ביצים
- 1 שקית אפייה 10 גרם
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
סירופ:
- 1 כפית נס קפה
- 2 כפיות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
קרם:
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
שלבי הכנה
- מערבבים את רכיבי העוגה.
- מעבירים לתבנית ואופים ב־180 מעלות למשך 35 דקות. לאחר מכן, יש לבדוק את העוגה עם קיסם. אם היא לא מוכנה, להמשיך לאפות עוד 5 דקות ולבדוק שוב.
- מכינים סירופ מהרכיבים ונרטיב את העוגה בכף בעודה חמה.
- את רכיבי הקרם מרתיחים, ממיסים ומצפים את העוגה.
הערות וטיפים
איך מונעים מהנייר כסף לגעת בעוגה ובציפוי? הכי פשוט:
נועצים שיפודים (כשלושה אמורים להספיק) בצדדי התבנית חד פעמית כמו בתמונה
לא משתמשים בתבנית חד פעמית? נועצים קיסמי עץ בכמה מקומות בעוגה ואז שמים את הנייר כסף ,הקיסמים מרחיקים את הנייר כסף מהשוקולד.
לשים לב שלפעמים עם התבנית שקונים ישנו מכסה (פלסטיק לרוב), חפשו טוב והכי מומלץ זה להשתמש בו.
נועצים שיפודים (כשלושה אמורים להספיק) בצדדי התבנית חד פעמית כמו בתמונה
לא משתמשים בתבנית חד פעמית? נועצים קיסמי עץ בכמה מקומות בעוגה ואז שמים את הנייר כסף ,הקיסמים מרחיקים את הנייר כסף מהשוקולד.
לשים לב שלפעמים עם התבנית שקונים ישנו מכסה (פלסטיק לרוב), חפשו טוב והכי מומלץ זה להשתמש בו.
מקור: ליאור ראומי אוחיון
ההמלצה צריכה להיות לא להשתמש בנייר אלומיניום. אנחנו ב2023 ואקולוגיה והתחשבות בסביבה בה אנחנו חיים זו לא מילה גסה
היי,
בהחלט, מסכימים לגמרי.
המתכונים שאנחנו מפרסמים באתר שלנו שייכים למגוון של בשלנים ביתיים ואנחנו בעצם דואגים לשמר את המקור כמה שיותר, עם זאת נוכל להוסיף נייר אפייה לצד נייר אלומיניום לאור הערתך.
תודה רבה שכתבת לנו 🙂
אלומיניום ניתן למיחזור,פלסטיק לא!!
היי נעמה,
תודה רבה שכתבת לנו 🙂
גם פלסטיק ניתן למחזור, אבל לדעתנו הכוונה הייתה מראש לא להשתמש בחומרים מזהמים, גם אם הם ניתנים למחזור.
האם על השוקולד אפשרי לפזר קוקוס?
היי הודיה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
כן