עוגת שוקולד פרווה עסיסית ועשירה במיוחד, שמכינים ב־10 דקות ותתחסל ב־5 דקות! מתכון פשוט ומהיר מרכיבים שיש לכולם בבית, בהכנה מהירה שמתאימה גם לימים שאין זמן ותקבלו עוגה במרקם משגע שקשה להפסיק לאכול!
עוגת שוקולד פרווה עשירה
מתכון קל ומהיר לעוגת שוקולד פרווה עסיסית במיוחד
ציוד
- תבנית 26 לעוגה
- 2 קערות לתערובות
מרכיבים
להכנת העוגה:
- 2.5 כוסות קמח
- 1.5 כוסות סוכר
- ⅔ כוס קקאו לא ממותק
- ½ כוס שוקולית
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים טרופות
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כפית תמצית וניל לא חובה
להכנת הגנאש:
- 2 חפיסות שוקולד מריר פרווה
- 1 קופסת שמנת צמחית
שלבי הכנה
- מערבבים בקערה את הרכיבים היבשים (קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, סוכר וניל וסודה לשתייה)
- טורפים בקערה נפרדת את הרכיבים הרטובים (ביצים, שמן, מים ותמצית וניל)
- מעבירים את הבלילה של קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח יעלם ולא יותר.
- יוצקים את בלילת העוגה לתבנית 26 משומנת ואופים ב־160 מעלות כ-45 דקות.
הכנת הגנאש:
- כשהעוגה מוכנה מתחילים להכין את הגנאש ע”י חימום השמנת במיקרוגל כדקה ואז שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתוך השמנת, מערבבים היטב עד קבלת בלילה חלקה וללא גושים.
- יוצקים את הגנאש על גבי העוגה באופן שווה, מפזרים קוקוס ובוטנים חצויים ומניחים להתייצבות בטמפרטורת החדר או במקרר.
הערות וטיפים
ניתן לקשט את העוגה למעלה במה שרוצים ולא רק בדברים הכתובים (לפי הטעם)
מקור: Tzipi Sasson
שנים חיפשתי את העוגת שוקולד המושלמת – אחרי כל כך הרבה ניסויים ומתכונים. אז זאת העוגהה!!! נטרפה עוד לפני ששבת נכנסהה
היי בת שבע,
איזה יופי!! אם צילמת אותה, את מוזמנת להראות לנו בקבוצה 🙂
עוגה מושלמת! בכל פעם שאני מכינה כולם מבקשים את המתכון❤️
היי טלי,
תענוג! את מוזמנת גם להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂