קבלו מתכון להכנת עוגה שהיא גם קלה וגם טעימה – הכירו את עוגת שוקולד פרווה הכי מושחתת שיש שתענג לכם את השבת במתיקות משגעת ותשאיר אתכם עם טעם של עוד!
מתכון שמכינים ב-5 דקות עבודה, והתוצאה רכות מטריפה עם מרקם חלומי שנמס בפה, וחווית טעמים שוקולדית וטעימה במיוחד.
עוגת שוקולד פרווה ב-5 דקות עבודה
מרכיבים
- ½2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית גדושה סודה לשתייה
- 5 כפות שוקולית
- 2 כפות קקאו
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס מים מהברז
- 1 כף רום
- 3 ביצים גדולות
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר 150 גרם
- ½ מיכל שמנת מתוקה / צמחית 125 גרם
שלבי הכנה
- בקערה גדולה נכניס את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו, שוקולית, וסוכר.
- נערבב את הכל יחד וניצור גומה גדולה.
- נוסיף לגומה את השמן, תפוזים, מים, רום , וביצים, ונערבב במטריפה ידנית את הכל יחד עד לאיחוד הבלילה (הבלילה יוצאת מעט נוזלית).
- נשמן תבנית מלבנית, ונמזוג את הבלילה ונכניס לאפייה על חום של 175 מעלות בתכנית אפייה רגילה, למשך 40 דקות בערך.
לציפוי:
- נמיס במיקרו בפולסים את השוקולד מריר עם השמנת מתוקה.
- נמרח את הציפוי מעל לעוגה ומפזרים את מה שאוהבים מעל.
מקור: עוגת שוקולד פרווה – ירדנה ג’נאח
היי, יש אפשרות להפוך אותה לחלבית?
היי ליסה,
אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן בבלילת העוגה, ולגבי שאר המרכיבים יש לך אפשרויות חלביות או פרווה לבחירתך.
בהצלחה!