עוגת שוקולד פירורים לאנשים שאוהבים שוקולד ולאנשים שאוהבים להתפנק בייחוד! מתכון מהיר להכנה, ולא חייבים להכין עם מיקסר, ותקבלו עוגת שוקולד מפנקת במיוחד שתעלה חיוך על פניכם לכל היום ועם כל ביס! עוגה פרווה להגשה בכל עת!
עוגת שוקולד פירורים
ציוד
- כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 ביצה
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 3 כפות סוכר
לשוקולד:
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- 2 כפות קקאו
- 4 ביצים
שלבי הכנה
בצק:
- מערבבים ביד או במיקסר. ומשטחים 3/4 מהבצק בתבנית.
- את הרבע בנוסף לשים בצד.
שוקולד:
- מבשלים בסיר שוקולד, סוכר, שמן, מים וקקאו עד איחוד, ומוסיפים ביצים במהירות (שלא יהפוך ל”חביתה”).
- יוצקים מעל הבצק ומעליו מפוררים את הבצק הנותר.
- אופים ב־180 מעלות במשך כ־30 דקות.
מקור: Ilana Effinger
האם ניתן להקפיא?
היי אורית,
לא מומלץ להקפיא את העוגה הזו ספציפית לאחר האפייה. מה שכן ניתן לעשות הוא לאפות כמחצית מהזמן הנדרש ולאחר מכן להקפיא. למשל, המתכון מציין 30 דקות אפייה, לכן יש לעצור לאחר 15 דקות.
כשאת רוצה להגיש אותה, את מחממת תנור ומחזירה אליו את העוגה לסיום האפייה (15 דקות נוספות).
הערה חשובה: מכיוון שהזמן יכול להשתנות מתנור לתנור, כדאי לאפות קודם עוגה אחת לניסיון מההתחלה ועד הסוף ולראות כמה זמן באמת לוקח לה בתנור שלך. כך תדעי מתי לעצור את האפייה בעוגה הבאה.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂
באותו מתכון באתרים אחרים מופיע כוס וחצי סוכר ואילו כאן מופיע רק חצי כוס.אשמח לדעת אם זו לא טעות
היי רות,
אפשר להוסיף עוד רבע כוס או חצי כוס, אבל העירו הרבה על כך שהעוגה מתוקה מדי ולכן הורדנו בכמות הסוכר שהייתה במתכון המקורי. יש גם 3 כפות סוכר בבצק.
בהצלחה!
אני ראיתי במתכונים אחרים שיש כוס שמן ובלי ערבוב של מים ודווקא כן אפשר להקפיא, פה אי אפשר להקפיא ביגלל המים ?
והמים באמת מצליחים לעשות את העבודה של השמן?
היי אורית,
אפשר להקפיא, אבל לא בטוח שהמרקם של העוגה יהיה אידיאלי כפי שהוא כשהעוגה טרייה.
בהצלחה!