מתכון של עוגת שוקולד בצורת הגשה אישית, שהכי מתאים להגיש לצד הקפה! לעוגה טעימה ומתוקה שתעשה לכם את היום!
מתכון קל ביותר להכנה של עוגת שוקולד מתוקה ומפנקת, שלא צריך יותר מחתיכה אחת כדי ליהנות משעת הקפה.
עוגת שוקולד פירורים בהכנה קלה
מתכון של עוגת שוקולד בצורת הגשה אישית, שהכי מתאים להגיש לצד הקפה!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 2 חבילות חמאה 200 גרם – בטמפרטורת החדר
- ½ 2 כוסות קמח
- 2 חלמונים
- ½1 כפיות שמרים יבשים
- ¼ כוס סוכר
למילוי:
- ½ כוס קקאו
- ½ חבילה חמאה 50 גרם
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- 4 כפות קמח תופח
- 4 חלמונים
- אבקת סוכר לקישוט
שלבי הכנה
להכנת הבצק:
- לערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע.
- את הבצק שהתקבל לחלק לשתיים. את החלק הראשון לשטח בצורה אחידה על תבנית משומנת, ואת החלק הנותר לשמור בצד.
להכנת המילוי:
- את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, לחמם בסיר עד שהכול נמס.
- לאחר מכן לכבות את הגז ולהמתין שיתקרר מעט.
- לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- את התערובת המתקבלת ניצוק לתוך התבנית עם הבצק.
- ליצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד.
- נשטח אותו באמצעות מערוך על משטח מקומח וניצור את צורת התבנית.
- להרים בזהירות ונניח על שכבת מילוי השוקולד.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. בהתחלה נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן לכסות את העוגה בנייר כסף ולאפות לחצי שעה נוספת. בחלוף הזמן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים לרבע שעה.
- לאחר מכן ניתן להוציא ולתת לה להתקרר. לבסוף לקשט באבקת סוכר ולחתוך לריבועים.
מקור: אורטל אמרם
נראה פיצוץ. ינוסה בקרוב.
היי אורי,
שמחים שאהבת, תעדכן איך יצאה 🙂
מתכון מעולה ????
אני מכין אותה מושלםםם????????????
היי יצחק,
שמחים מאוד!!
מוזמן להראות לנו איך יצאה בקבוצה 🙂
האם סהכ 200 גרם חמאה או שתי חבילות של 200?
היי כוכבה,
200 גרם חמאה בלבד.
בהצלחה!!