הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד פירורים בהכנה קלה

מתכון עוגת שוקולד

מתכון של עוגת שוקולד בצורת הגשה אישית, שהכי מתאים להגיש לצד הקפה! לעוגה טעימה ומתוקה שתעשה לכם את היום!

מתכון קל ביותר להכנה של עוגת שוקולד מתוקה ומפנקת, שלא צריך יותר מחתיכה אחת כדי ליהנות משעת הקפה.

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד פירורים בהכנה קלה

הדפסה
מתכון של עוגת שוקולד בצורת הגשה אישית, שהכי מתאים להגיש לצד הקפה!
של: אורטל עמרם

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 2 חבילות חמאה 200 גרם – בטמפרטורת החדר
  • ½ 2 כוסות קמח
  • 2 חלמונים
  • ½1 כפיות שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר

למילוי:

  • ½ כוס קקאו
  • ½ חבילה חמאה 50 גרם
  • 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
  • 4 כפות קמח תופח
  • 4 חלמונים
  • אבקת סוכר לקישוט

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • לערבב יחדיו את כל מרכיבי הבצק, מומלץ לעשות זאת בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך למגע.
  • את הבצק שהתקבל לחלק לשתיים. את החלק הראשון לשטח בצורה אחידה על תבנית משומנת, ואת החלק הנותר לשמור בצד.

להכנת המילוי:

  • את מצרכי המילוי, מלבד החלמונים, לחמם בסיר עד שהכול נמס.
  • לאחר מכן לכבות את הגז ולהמתין שיתקרר מעט.
  • לאחר שהתקרר ניתן להוסיף פנימה את החלמונים והקמח ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  • את התערובת המתקבלת ניצוק לתוך התבנית עם הבצק.
  • ליצור את השכבה העליונה אשר מכסה את הכול בעזרת הבצק הנותר בצד.
  • נשטח אותו באמצעות מערוך על משטח מקומח וניצור את צורת התבנית.
  • להרים בזהירות ונניח על שכבת מילוי השוקולד.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. בהתחלה נאפה למשך 20 דקות ולאחר מכן לכסות את העוגה בנייר כסף ולאפות לחצי שעה נוספת. בחלוף הזמן לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים לרבע שעה.
  • לאחר מכן ניתן להוציא ולתת לה להתקרר. לבסוף לקשט באבקת סוכר ולחתוך לריבועים.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: אורטל עמרם

מקור: אורטל אמרם