מתכון לעוגת שוקולד נימוחה, רכה וממכרת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
ההכנה קלה ומהירה שרק נותר להמתין לאפייה בתנור.
עוגת שוקולד פאדג’ ב-2 דקות
עוגה שוקולדית פאדג’ית טעימה בטירוף.
ציוד
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- תבנית 22-24 ס"מ
מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים L
- ⅓ כוס קקאו
- 2 כפות קמח ללא גלוטן או קמח רגיל
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- ½ כוס שמנת מתוקה 38% שומן
לקישוט:
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- ½ כוס אבקת סוכר
- אוכמניות לקישוט
- תותים לקישוט
- פקנאים לקישוט
שלבי הכנה
- להמיס את החמאה עם השוקולד לקרם חלק ולהוריד מהאש .
- להוסיף את הסוכר ולערבב טוב .
- להוסיף בהדרגה ביצה אחר ביצה תוך כדי בחישה.
- להוסיף את הקמח והקקאו ולערבב היטב .
- ליצוק לתבנית משומנת .
- אופים בתנור שחומם מראש על 180° כ-30 דקות .
- נכין את הגנאש ע"י הרתחת השמנת מתוקה עם השוקולד – לשפוך מעל העוגה ולהכניס לקירור של שעתיים לפחות .
- לערבב את השמנת עם האבקת הסוכר וליצוק במרכז העוגה מעל השוקולד.
- לקשט עם אוכמניות תותים ואגוזי פקאן מסוכרים .
מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לעקוב בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
להשאיר תגובה