קבלו מתכון לעוגת שוקולד עשירה בטעם משגע המתקבלת ברכות מושלמת עם מרקם עסיסי וחלומי, ומשודכת לציפוי שוקולד מריר המשדרג את הטעם ברמות.
עוגה פשוטה והכי קלה להכנה שתמיד טוב שיש לנשנש. מפנקת את כל המשפחה בחווית טעמים עשירה עם חיוך גדול על הפנים!
עוגת שוקולד עשירה בטעם משגע
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים חמים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 4 כפות קקאו
- 1 כף נס קפה
- 1 כף שוקולית
לקרם שוקולד:
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- ½ שמנת מתוקה 125 מ”ל
שלבי הכנה
- מקציפים את הביצים שלמות ואז מוסיפים את הסוכר.
- בקערה שמים את הנוזלים ומערבבים לאיחוד, ואז מוסיפים את היבשים ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים בצורת עטיפה את הביצים לאחר ההקצפה, ומערבבים לאיחוד.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם של 170 מעלות למשך 30 דקות בערך.
- לקרם שוקולד – ממיסים במיקרו את השוקולד עם חצי כוס שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות
- שופכים מעל לעוגה באופן שווה.
מקור:עוגת שוקולד – מרסל אזולאי
מה אפשר להוסיף במקום שוקולית ?
תודה
היי שרה,
אפשר להשתמש בקקאו ולהוסיף קצת סוכר.
בהצלחה 🙂
די עם השימוש בשוקולית. המוצר הזה מכיל הרבה סוכר, מעט קקאו מאיכות נמוכה ועוד כל מיני כימיקלים
היי,
מי שרוצה יכול להחליף לאבקת קקאו ולהוסיף טיפה סוכר 🙂
לשפוך את הרוטב כשהוא חם או קר? על עוגה חמה או קרה?
היי אפרת,
כשהעוגה יוצאת מהתנור, לתת לה 10 דקות שתהיה חמימה. אפשר לעשות חורים עם שיפוד ואז לשפוך את הרוטב כשהוא חם או קר.
בהצלחה 🙂