מתכון של עוגת שוקולד פשוטה של בית טעימה ומרשימה.
הבסיס שלה אוורירי ולח, והגנאש שמכסה אותה מלמעלה רך ועשיר.

עוגת שוקולד עסיסית פשוטה לשבת
מתכון של קינוח שוקולדי מתוק מאוד!
ציוד
- מיקסר חשמלי או מקציף ידני
- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מס' 26
- 1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
מרכיבים
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שוקולית
- 2 כפות קקאו
- 1 כוס קמח תופח
- ½ מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית 125 מ"ל
לשוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- ½ מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית 125 מ"ל
מעל השוקולד:
- חופן סוכריות צבעוניות
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות.
- נקציף את הביצים במיקסר או ידנית.
- תוך כדי ההקצפה נוסיף סוכר ושמן לאט לאט (חשוב מאוד).
- נפסיק להקציף ונוסיף את הקמח, השוקולית, הקקאו והקצפת.
- נקציף כמה דקות עד שמקבלים בלילה אחידה.
- נשמן תבנית או שמים נייר אפייה ונאפה בערך כ-40 דקות (או עד שהקיסם יוצא נקי ויבש).
להכנת הגנאש:
- נחמם את השוקולד המריר ואת השמנת בטמפרטורה נמוכה יחסית כדי לא לשרוף אותו.
- ניצק את הגנאש על העוגה את ונפזר את הסוכריות.

מקור: רז שלום
להשאיר תגובה