עוגת שוקולד עסיסית שתמיד -אבל תמיד תזללו בעונג עד הפירור האחרון.
עוגה קלאסית ונצחית, אהובה על כולם ואין – ולא יהיה – טעימה ממנה.

עוגת שוקולד עסיסית עם פטנט
מתכון של עוגת שוקולד עם פטנט שתמיד מצליח.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לעוגה:
- 6 ביצים L
- ½1 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם סה"כ
- 1 כוס שמן
- ⅓1 כוסות מים חמים
- 5 כפות ק קקאו עלית
- 2 כפות שוקולית
- 1 כף נס קפה
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
לציפוי:
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
- ½1 חפיסות שוקולד מריר 150 גרם
שלבי הכנה
- נפריד ביצים ונקציף חלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר.
- בקערה גדולה נשים חלמונים וחצי כוס סוכר.
- נטרוף היטב במטריפה ידנית.
- נוסיף לחלמונים קקאו, שוקולית, נס קפה, מים חמים ושמן ונטרוף היטב.
- נוסיף קמח ואבקת אפיה ונטרוף היטב.
- ועכשיו לפטנט: נוסיף 1/3 מקציפת החלבונים לקערת החלמונים ונטרוף עם מטרפה – אח"כ נוסיף את כל יתרת החלבונים ונטרוף היטב.
- נשמן מעט תבנית פלא ולצקת את הבלילה.
- נחמם תנור ל-170 מעלות ולאפות כ-70 דקות
לציפוי:
- נמיס את חומרי הציפוי וניצק מעל העוגה.
- נקשט עם אגוזים טחונים או קוקוס.

מקור: סילבי אילוז
שלום,
איזה גודל תבנית זה תבנית בנונית?
תודה
היי אסנת,
זו תבנית עגולה 24 עם פתח באמצע, אבל את יכולה להשתמש בכל תבנית בינונית אחרת.
בהצלחה!