מתכון עוגת שוקולד חלבית, עסיסית ושופעת שוקולד.
בזיגוג שוקולד מעל העוגה שמריק כמו מראה.

עוגת שוקולד משגעת וממכרת
מתכון מעולה וקל להכנה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- ¼1 כוסות קמח
לקרם שוקולד מעל העוגה:
- ½ מיכל שמנת 125 מ"ל
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם
שלבי הכנה
- נפריד את הביצים להקציף את החלבונים עם הסוכר.
- לאחר מכן נקציף את החלמונים עם הכוס שמן.
- נמיס במיקרוגל את השמנת מתוקה עם השוקולד .
- נמזוג לתוך הקערה של החלמונים לאחר מכן נוסיף בהדרגה את שאר החומרים.
- נוסיף לקערה של החלמונים את החלבונים בצורת עטיפה.
לקרם שוקולד מעל העוגה:
- נחמם במיקרוגל חצי שמנת עם 2 שוקולד מריר למשך דקה.
- נערבב היטב לצנן מעט ונשפוך מעל העוגה.
- נאפה על חום של 170 למשך 35 דקות.

מקור: מרסל אזולאי
להשאיר תגובה