מתכון של עוגת שוקולד עם שוקולית משגעת וטעימה, עם עסיסיות מושלמת במרקם רך ושוקולדי.
עוגה טעימה ומדהימה, בהכנה קלה ומהירה. עוגת שוקולד הכי מגרה וטעימה שאין מי שיכול לעמוד בפניה!
עוגת שוקולד עם שוקולית
מתכון של עוגת שוקולד עם שוקולית משגעת וטעימה, עם עסיסיות מושלמת במרקם רך ושוקולדי.
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק חד”פ / סיר פלא או תבנית 24
מרכיבים
- 5 ביצים
- ¾ כוס שוקולית
- ¼ כוס קקאו
- ¼1 כוסות קמח תופח
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים לפרווה
להרטבת העוגה:
- 1 כפית קפה נמס
- 1 כף ליקר קפה
- ¾ כוס מים
לגנאש:
- ½ גביע שמנת מתוקה 125 מ”ל
- 100 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- להקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף
- להוסיף בהדרגה את החלמונים ולהמשיך להקציף לקצף בהיר ותפוח.
- להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף שמן בזרם דק, וניל ושמנת חמוצה.
- להוסיף את השוקולית, קקאו וקמח בתנועות קיפול.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות בערך.
- נערבב היטב וניצוק את הסירופ על העוגה להרטבתה. ואז להמתין קצת ולעבור לשלב הבא לציפוי.
- להמיס במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד שבור לקוביות.
- לערבב היטב ליצוק על העוגה בעודה חמה.
- להניח על השיש עד להתייצבות הציפוי.
מקור: עוגת שוקולד – אתי בן שמעון
שוקולית זה הרבה סוכר ומעט קקאו מאיכות ירודה. לא לצרוך
היי,
אפשר תמיד להמיר לאבקת קקאו ולהוסיף סוכר לפי הטעם.
בהצלחה 🙂