עוגת שוקולד מטריפה וסופר־עסיסית, שלא מוצאים בכל מקום ולא כל מתכון מניב תוצאה כזו! מתכון קל, שמכינים בדקות ספורות ותקבלו עוגה מפנקת שלא תפסיקו להכין! מושלמת לימי הולדת, להכנה בימים עמוסים וסתם כשרוצים להתפנק!
עוגת שוקולד סופר־עסיסית
ציוד
- תבנית 24 / 26
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
מרכיבים
לעוגה:
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קקאו מנופה
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה
- חופן אגוזים טחונים
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס שמנת מתוקה – שמנת צמחית לפרווה
לציפוי:
- 1 חפיסה שוקולד מריר – 100 גרם. אפשר להוסיף עוד חבילה אם רוצים טעם שוקולד חזק יותר
- קצת שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- לפני שמתחילים, מחממים תנור ל-175 מעלות חום.
- מקציפים בקערה ביצים וסוכר לקצף תפוח, מוסיפים את שאר הרכיבים חוץ מהשמנת, ובסוף מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לתבנית משומנת שלנו ומכניסים לאפייה של 30-40 דקות.
- להכנת הציפוי – מרתיחים שמנת בסיר קטן. בינתיים שוברים את השוקולד בקערה, וכשהשמנת רותחת שופכים מעל השוקולד.
- מערבבים היטב לקבלת ציפוי שוקולד חלק. מחוררים את העוגה ומצפים את העוגה בעודה חמה.
מקור: עוגת שוקולד – אצל ברכה במטבח
להשאיר תגובה