עוגה קלאסית וטעימה במיוחד, נמסה בפה שאי אפשר שלא לאהוב אותה!
ניתן להשתמש בשמנת צמחית ומים במקום חלב ויש לכם עוגת שוקולד פרווה הורסת!
עוגת שוקולד נמסה בפה
עוגה טעימה וקלאסית, כמו במסעדה.
ציוד
- תבנית עגולה 22
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
הכנת הבלילה:
- 4 ביצים גודל L
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים
- 1 כף ברנדי מעשיר את הטעם (לא חובה)
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס אבקת קקאו איכותית
- 2 כפות גדושות שוקולית
- 1 כפית נס קפה
- 1 כוס קמח תופח גדושה
ציפוי אפשרות 1:
- ⅓ כוס חלב
- 2 כפות סוכר
- 1 כף אבקת קקאו גדושה
- 20 גרם חמאה
ציפוי אפשרות 2:
- ½ כוס שמנת מתוקה או צמחית
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש ל – 160 מעלות חום נמוך – תוכנית אפייה רגילה
הכנת הבלילה:
- לטרוף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית או במיקסר עד שהסוכר נמס והבלילה תפוחה.
- נוסיף ולטרוף: חצי כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים.
- נוסיף כף ברנדי ( מעשיר את הטעם אך לא חובה ) ושלושת רבעי כוס שמן.
- בקערה נפרדת לערבב יחד: חצי כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כפות גדושות שוקולית, 1 כפית נס קפה, 1 כוס גדושה קמח תופח.
- נאחד את המרכיבים היבשים אל קערת הנוזלים ולטרוף רק עד לבלילה חלקה ללא גושים. להמנע מעירבוב יתר.
- נמזוג הבלילה לתבנית ונשמן קלות את התחתית.
- נאפה למשך 30-35 דקות. כשהעוגה צמיגית למגע היא מוכנה . להמנע מאפיית יתר.
הכנת ציפוי – אפשרות 1:
- נבשל בסיר קטן את החלב, סוכר, אבקת קקאו. לבחוש 8 דקות עד קבלת קרם סמיך.
- נסיר מהאש, להוסיף 20 גר’ חמאה ולצפות העוגה מיד כשיוצאת מן התנור
הכנת ציפוי – אפשרות 2:
- נביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה / או צמחית, להוסיף פנימה 100 גר שוקולד מריר
- נערבב לקרם חלק ,מבריק. לצפות את העוגה בעודה חמה
- נצנן ,לעטוף התבנית בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ולאחסן בטמפ החדר. העוגה נשמרת ברכותה .
מקור: Ariella Goldman
להשאיר תגובה