עוגה מושלמת בטוויסט סודי שיהפוך את חווית האכילה להרבה יותר טעימה!
מתכון של עוגת שוקולד משגעת במרקם שוקולדי רטוב וחלומי עם רכות מטריפה.
עוגת שוקולד משגעת עם טוויסט
עוגה טעימה במיוחד שמתאימה לכל שעה
ציוד
- תבנית עגולה קוטר 24 או תבנית חד פעמית מלבנית
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 5 ביצים L שלמות
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה 1 מיכל
- 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה
- ½ כוס קקאו
- 1 כוס מים רותחים עם כף נס קפה
לגנאש:
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- 250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה 1 מיכל
- ½ כוס מים רותחים
שלבי הכנה
- לחמם תנור ל-170 מעלות אפיה.
- לרפד רק את תחתית התבנית בנייר אפיה.
- להקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח ולהוסיף בהדרגה סוכר.
- במקביל לחמם במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת להקצפה עד למרקם חלק.
- להוסיף לקרם השוקולד כוס מים רותחים עם כף נס קפה ולערבב היטב.
- לחזור לקערת המיקסר (עם הביצים), אחרי שקיבלנו בלילה תפוחה וחזקה להוריד את מהירות המיקסר למינימום.
- כשהקרם (שוקולד) קר להוסיף בזרם דק לבלילת הביצים.
- להמשיך לערבל עם וו גיטרה (מאוד מומלץ להחליף את המקצף בלון) ולהוסיף את הקמח והקקאו.
- לכבה את המיקסר ולערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
- לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות למשך 45 דקות.
להכנת הגנאש:
- בזמן שהעוגה בתנור לחמם במיקרוגל את השוקולד והשמנת בפולסים קצרים למספר דקות.
- להעביר חצי כוס מהגנאש לקערה קטנה ולהוסיף חצי כוס מים רותחים. את שארית הגנאש נשאיר לאחר כך.
- על מנת שנקבל עוגה רטובה ורכה הסוד הוא מיד אחרי האפייה (כשהעוגה חמה) לחורר את כל העוגה עם שיפוד, ואז יוצקים את הגנאש עם המים הרותחים על כל העוגה.
- אחרי שמסיימים להרטיב את העוגה לעטוף מיד עם ניילון נצמד כמה פעמים. ולתת לעוגה מנוחה של עשרים דקות.
- אחרי שהעוגה ספגה את הנוזלים להסיר את הניילון ולצקת את שארית הגנאש באופן אחיד.
מקור: עוגת שוקולד – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח
אין במתכון שמן, האם טעות?
היי שרי,
בדקנו וזו לא טעות, יש 5 ביצים והן מהוות את מקור השומן העיקרי.
בהצלחה 🙂