מתכון של עוגת שוקולד נדירה וטעימה המקבלת עסיסיות מטריפה עם טעם שוקולדי מושחת, עם קצפת עשירה וברבור שוקולד.
עוגה קלה להכנה במראה משגע של מיליון דולר. איך שתיקחו ביס ראשון מיד תתמכרו לתמיד!
עוגת שוקולד מהממת ומפוארת בהכנה קלה
עוגה קלה להכנה במראה משגע של מיליון דולר. איך שתיקחו ביס ראשון מיד תתמכרו לתמיד!
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
- 7 ביצים
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות שוקולית
- 2 כפות תמצית וניל
- ½1 שקיות אבקת אפייה
- 1 חפיסה שוקולד חלב / מריר 100 גרם
- ¼ מיכל שמנת מתוקה 63 מ”ל
לקצפת:
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
לברבור שוקולד:
- 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
לעוגת שוקולד:
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד.
- בקערה נשים כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו וכוס מים רותחים ונערבב.
- נקציף את החלמונים עם הבלילה של הקקאו למשך 3 דקות.
- לאחר מכן נוסיף בהדרגה את השמן, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל ונקציף למשך 3 דקות.
- נערבב את הקצפת הלבנה עם הבלילה של הקקאו בעדינות, ונכניס לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 45 דקות בערך.
- נרתיח על הגז את הרבע שמנת מתוקה ונשפוך לקערה קטנה עם השוקולד ששברנו לקוביות ונערבב.
להכנת צורת ברבור:
- נמיס חבילת שוקולד מריר ונשים בשקית זילוף.
- על נייר אפייה מזלפים צורת עיגול ומעבירים פס אחד עם מזלג. נכניס למקפיא למשך 5 דקות.
להכנת הקצפת:
- נערבב את הפודינג עם כוס חלב ושמנת מתוקה ונזלף מעל לעוגת השוקולד.
מקור: עוגת שוקולד – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה