עוגת שוקולד לשבת, טעימה, מנחמת ומפנקת במיוחד! מתכון שזמן ההכנה שלו לוקח דקות ספורות והוא מושלם לעצלנים או למי שאין זמן, ותקבלו עוגה מפנקת בשילוב גנאש שוקולד עשיר. כל כך טעימה שמומלץ לטעום וניתן להכין גם פרווה!
עוגת שוקולד לשבת
ציוד
- מיקסר
- תבנית מלבנית או מרובעת בינונית חד פעמית
- כוס זכוכית עם ידית
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קוקוס לא חובה
- 1 כף קקאו
- 1 כוס שוקולית פחות כף
- ¼1 כוסות קמח
- 10 אבקת אפייה
להכנת הגנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
- ½ כפית דבש
שלבי הכנה
- מקציפים במיקסר ביצים עם הסוכר על מהירות הכי גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימלית, מוסיפים שמן, חלב,שמנת מתוקה ותמצית וניל, וגם את הקוקוס אם החלטתם להוסיף.
- שמים קקאו בכוס וממלאים את שאר הכוס בשוקולית מניחים בתערובת ומוסיפים קמח ואבקת אפייה, מערבלים היטב ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
- דופקים מעט את התבנית על השיש לשיטוח התערובת ופיזורה, ואופים ב־160 מעלות טורבו במשך כ־40 דקות.
- הכנת הגנאש: ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד מריר, ולאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש, מערבבים ומניחים בצד כדי שיתקרר טיפה.
- כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור, דופקים דפיקה אחת על השיש וחותכים ישר.
- לאחר החתיכה ישר מוזגים את הגנאש מלמעלה והעוגה מוכנה.
הערות וטיפים
מי שלא שם קוקוס שיוסיף רבע כוס קמח.
מקור: עוגת שוקולד לשבת – מלי מאירוב
להשאיר תגובה