עוגת שוקולד לשבת ממכרת שחובה להכין, ואם אתם מארחים זו בכלל חובה כפולה! עוגה מפנקת שרק מבט בתמונה זה שחיתות!
אז קבלו מתכון לעוגת שוקולד לשבת, טעימה, מנחמת ומפנקת במיוחד! מתכון שזמן ההכנה שלו עומד על דקות ספורות!
עוגת שוקולד לשבת במרקם משגע
ציוד
- מיקסר
- תבנית מלבנית או מרובעת בינונית חד פעמית
- כוס זכוכית עם ידית
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס חלב
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס קוקוס לא חובה
- 1 כף קקאו
- 1 כוס שוקולית כוס אחת פחות כף
- ¼1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
להכנת הגנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
- ½ כפית דבש
שלבי הכנה
- להקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר על מהירות הכי גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
- להנמיך את מהירות המיקסר למינימלית, נוסיף שמן, חלב, שמנת מתוקה ותמצית וניל, וגם את הקוקוס אם החלטתם להוסיף.
- נשים את הקקאו בכוס ונמלא את שאר הכוס בשוקולית מניחים בתערובת ומוסיפים קמח ואבקת אפיה מערבלים היטב ומעבירים את כל התערובת לתבנית.
- נדפוק מעט את התבנית על השיש לשיטוח התערובת ופיזורה, ומכניסים לתנור על 160 מעלות טורבו ל40 דקות פחות ויותר.
הכנת הגנאש:
- נמיס את השמנת המתוקה עם השוקולד מריר, ולאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש, מערבבים ומניחים בצד כדי שיתקרר טיפה.
- כשהעוגה מוכנה נוציא אותה מהתנור, נדפוק דפיקה אחת על השיש וחותכים ישר.
- לאחר החתיכה ישר נמזוג את הגנאש מלמעלה והעוגה מוכנה.
הערות וטיפים
נשים שמנת צמחית לציפוי, ולעוגה אפשר כוס שמנת צמחית או כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית.
מי שלא שם קוקוס שיוסיף רבע כוס קמח.
מקור: עוגת שוקולד לשבת – מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה