לא עוברים את חג הפסח בלי עוגת שוקולד לפסח! קבלו מתכון של עוגת שוקולד מפנקת במיוחד, עשירה בשוקולד ועם ציפוי גנאש שוקולד ושמכינים בקלי קלות! עוגה מפנקת, חגיגית וגם פרווה, שכיף לאכול בחג הפסח ולא תרגישו בהבדל!
עוגת שוקולד לפסח
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה מלבנית 20*30 או עגולה 22-24
מרכיבים
לבצק
- 5 ביצים
- כוס קמח תופח כשר לפסח מנופה
- 3 כפות קקאו מנופה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
לציפוי
- 1 שמנת צמחית 250 מ"ל או שמנת מתוקה לחלבי
- 2 חפיסות שוקולד מריר 200 גרם סה”כ
שלבי הכנה
- מקציפים ביצים עם כוס סוכר (אפשרי גם להפריד ביצים) כשמוסיפים את הסוכר בהדרגה עד קבלת הקצף גבוה ויציב ומנמיכים מהירות.
- מוסיפים מיץ ושמן ומקציפים.
- מוסיפים קמח וקקאו, וכשהתערובת אחידה משמנים תבנית ויוצקים לתוכה.
- מחממים תנור 170-180 מעלות ואופים על טורבו כ-25 עד 30 דקות, בודקים עם קיסם.
- עם הוצאת העוגה מחוריים מעט חורים מעל עם קיסם.
- מוזגים מעל את הגנש.
להכנת הציפוי:
- מחממים שמנת בפולסים במיקרו ועם הרתיחה שוברים פנימה את השוקולד
- ממתינים דקה מערבבים היטב ומצפים את העוגה.
מקור: Hila Liberty
אין לי קמח תופח כשר לפסח.. מה התחליף? אפשר קמח מצה ואבקת אפיה במקום?
היי עדי,
מתנצלים על התגובה המאוחרת – אכן כן, אפשר להשתמש בקמח מצה ואבקת אפייה 🙂