עוגת שוקולד לפסח, עוגה פרווה עשירה וטעימה, שמכינים בדקות ספורות ויוצאת כל כך טעימה עד שלא תרצו שחג הפסח יסתיים! מתכון קל ומהיר לעוגה מפנקת במיוחד, עם ציפוי גנאש וכל תוספת לקישוט שתבחרו יעשה אותה חגיגית יותר!
עוגיות אגוזים מתכון מרוקאי אותנטי
מתכון קל להכנת עוגיות אגוזים משגעות, ללא גלוטן ועם טעם של פעם.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- אגוזי מלך 400 גרם
- שקדים טחונים 100 גרם
- 1 כף ריבת משמש
- סוכר 100 גרם
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 ביצה עד 2 ביצים
- ½ כף חמאה רכה
- מי פריחת התפוז מעט
- אבקת סוכר לפיזור
שלבי הכנה
- נטחן את אגוזי המלך לאבקה, לא דקה מדי.
- מערבבים את כל המרכיבים, מתחילים מביצה אחת בלבד.
- בהתאם למרקם הבצק מוסיפים את הביצה השנייה או רק את החלמון.
- לוקחים כדורי בצק קטנים, מרטיבים מעט את הידיים במי פריחת התפוז ואז מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.
- מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותם מעט עם היד.
- אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך 12-15 דקות. לפי התנור שלך, אבל לא יותר, כדי שהעוגיות לא יהיו קשות.
- השאירו אותם להתקרר על רשת לאחר הוצאתם מהתנור.
הערות וטיפים
העוגיות נשמרות היטב במשך כמה ימים בקופסת מתכת.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה