עוגות שוקולד הן העוגות המפנקות ביותר שיש, וגם בפסח ניתן ורצוי ליהנות ולהתפנק כמה שיותר! אז קבלו מתכון קל ומהיר להכנת עוגת שוקולד לפסח, עם מראה משגע וחגיגי וטעם שישאיר חיוך לכל החג! עוגה מושלמת למי שרוצה חג מושלם!
עוגת תפוחים כשרה לפסח
ציוד
- תבנית עגולה מספר 26
מרכיבים
למלית:
- 1 ק״ג תפוחי עץ קלופים פרוסים לפרוסות כ-8 תפוחים – מועדף רק מזן סמיט
- ¾ כוס סוכר
- מיץ לימון מלימון אחד
- 1 כפית קינמון
לבצק תחתית כיסוי:
- 1 ½ כוסות קמח מצה
- ½ כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 6 ביצים
לציפוי:
- 1 כוס אגוזי מלך קצוץ גס
- סירופ מייפל
שלבי הכנה
- בקערה נערבב את התפוחים, סוכר, קינמון, ומיץ לימון, ואז נניח בצד ל-20 דקות עד הרכבת העוגה.
- בקערת המיקסר, ננפה את הקמח תפוחי אדמה ואת הקמח מצה, ואז נוסיף סוכר ונערבב. לאחר מכן נוסיף שמן וביצים ואז מעבדים עד שמקבלים בצק רך ונעים מאוד. מניחים בצד כדי שהנוזלים ייספגו.
- נרכיב את העוגה בתבנית עם נייר אפיה משומנת – נשטח מחצית מהבצק ואז נשטח מעל את מלית התפוחים, ולאחר מכן מניחים את שאר הבצק מעל מלית התפוחים.
- נפזר מעל לעוגה את האגוזים קצוצים גס ומכניסים לאפייה בחום 180 מעלות למשך שעה ורבע בדוק עד שהבצק זהוב.
- לאחר אפייה וכשהעוגה מוכנה, שופכים מייפל סירופ מעל.
מקור: Meri Sharabi . גם בקבוצתה “מלכות המטבח ביחד”
להשאיר תגובה