מתכון מושלם של עוגת שוקולד ללא קמח, מרשימה וטעימה ובלי גרם של קמח חיטה.
עוגה טעימה מחומרים סופר איכותיים ובריאים, עם קמח שיבולת שועל, תחליף סוכר, וקקאו איכותי.
עוגת שוקולד ללא קמח – רכה, גבוהה ומופלאה
ציוד
- תבנית אינגליש קייק / מלבנית קטנה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 160 גרם נטורינה מומסת
- ½ כוס קקאו
- 3 ביצים שלמות
- ¾ כוס תחליף סוכר כמו ארתיריטול
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח גס)
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כוס מים חמים
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 1 כוס שמנת צמחית
שלבי הכנה
- בקערה אחת לערבב היטב נטורינה וקקאו עד קבלת קרם אחיד.
- בקערה שנייה להקציף 5 דקות ביצים, תחליף סוכר ותמצית וניל עד קבלת קרם לבן ותפוח.
- לאחד את 2 התערובות יחד ולהוסיף שיבולת שועל טחונה, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומים.
- לערבב היטב וליצוק לתבנית אינגליש קייק / מלבנית קטנה.
- להכניס לתנור על 170 מעלות ל-35-40 דקות.
לגנאש:
- להמיס שוקולד מריר ושמנת צמחית וליצוק על העוגה.
מקור: חגית אלקבץ
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב: חגית אלקבץ – מתכונים שכולם אוהבים | גם בקבוצה | יוטיוב | באינסטגרם | בטיקטוק
האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל וכמה?
היי אורית,
כן, באותה כמות.
בהצלחה 🙂