מתכון של עוגת שוקולד ללא קמח מהממת, גבוהה ומושקעת.
עוגה שמכילה 4 מרכיבים בלבד, ללא קמח וללא תוספת סוכר!.



עוגת שוקולד ללא קמח ב-4 מרכיבים
עוגה נדירה במרקם מוס רך, ממכר ונמס בפה!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית קטנה קפיצית עגולה
מרכיבים
- 3 ביצים M
- 90 גרם שוקולד גודאיבה 90% קקאו או כל שוקולד מריר ללא גלוטן
- 4 כפות גבינת שמנת 30%
- ¼ כוס שמנת מתוקה 38%
לציפוי שוקולד:
- 4 קוביות שוקולד גודאיבה 90% או כל שוקולד מריר ללא גלוטן
- 1 כף שמנת מתוקה 38%
שלבי הכנה
- נפריד ב-2 קערות את חלבון הביצה לחוד ואת החלמון לחוד.
- נמיס את השוקולד עם השמנת מתוקה במיקרוגל ולאחר 2 דקות.
- נוסיף את גבינת השמנת לתערובת השוקולד ונשאיר לעוד דקה במיקרו.
- נוציא את תערובות שהמסנו נוסיף את החלמון לקערה ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- נקציף את החלבון שהנחנו בקערה (מי שרוצה ואוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סוכר סוויטאנגו בפולסים) עד לקבלת קציפה יציבה.
- נוסיף את הקציפה לקערה עם השוקולד ב-2 שלבים כאשר נערבב כל הזמן עד להטמעת הקציפה בשוקולד.
- נחמם תנור על 170 מעלות, נשמן תבנית קטנה קפיצית עגולה, רצוי עם חמאה.
- נעביר את התערובות לתבנית ונניח אותה על תבנית גדולה יותר בחלק האמצעי של התנור שבה שמים מעט מים.
- נאפה למשך 20 דקות על 170 ועוד 25 דקות על טמפרטורה של 160. נכבה את התנור ונשאיר לעוד רבע שעה.
- נוציא את התבנית ונקרר, נכניס להקפאה למשך 3 שעות נוספות (לא לוותר על זמן המקפיא).
לציפוי:
- נמיס את השוקולד עם השמנת, נקרר וניצק על העוגה .
- כעת נחזיר למקפיא לעוד שעתיים ונעביר למקרר.
הערות וטיפים
- אם נראה לכם שחסרה מתיקות תוסיפו לפי הטעם כל ממתיק אבקתי שמומלץ לטחון דק שלא יהיו גושים.
- מקפידים על תזונה ללא גלוטן? השתמשו בכל שוקולד מריר שרשום עליו "ללא גלוטן" במקום גודיבא. לפי Godiva Chocolates, חטיפי השוקולד וחתיכות השוקולד המוצקות שלו עשויים להכיל גלוטן. בעוד שהחברה מוכרת שלושה מוצרים מאושרים ללא גלוטן, האתר שלה מציין כי "כל אדם עם אלרגיה לגלוטן לא צריך לצרוך אף אחד מהמוצרים שלנו".

מקור: שרית ברסקה
מוזמנים לעקוב בקבוצתה: "תזונה ללא סוכר וללא גלוטן – מתכונים ומה שביניהם"
במה אפשר להחליף את הגבינה?
היי, מה גודל התבנית?
היי נטע,
תבנית עגולה 24, אבל אפשר גם בתבנית מרובעת בינונית. בהצלחה!
האם ניתן לטבען את המתכון? (בלי ביצים)?
היי דבי,
אפשר במקום ביצים להשתמש בזרעי פשתן טחונים מעורבבים עם מים.
1 ביצה = 1 כף זרעי פשתן + 1.5 כפות מים (לערבב ולהניח בצד 5 דקות).
לחילופין, אפשר גם להשתמש בתחליפי ביצה שניתן לקנות בסופר.
בהצלחה!