מתכון שמשולב בו כל העולמות הטעימים – גם עוגת שוקולד ללא גלוטן גם סופר אוורירית ורכה וגם בלי קמח.
עוגה מושלמת עם תחתית רכה של בצק ללא קמח שנמס בפה במתיקות מענגת של שוקולד עשיר.
עוגת שוקולד ללא גלוטן וקמח
קבלו מתכון של עוגת שוקולד ללא גלוטן ובלי קמח, אוורירית ורכה, והכי חשוב קלה להכנה.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 250 מ"ל
- תבנית אלומיניום גדולה
מרכיבים
- 5 ביצים L
- ½1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כוס מים חמימים
- 3 כוסות קורנפלור מי שרוצה יכול גם 2 כוסות קמח + כוס וחצי שמן
- 1 כוס אבקת שוקולית
- 1 כוס קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- מלח קורט
שלבי הכנה
- בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים.
- בקערה אחרת נקציף את הביצים, נוסיף בהדרגה את הסוכר ונקציף במשך 3 דקות.
- נוסיף שמן ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח מעט.
- לקערת היבשים נוסיף את המים ונערבב במיקסר.
- נוסיף את הקצף ביצים ונערבב עם מרית לתערובת אחידה.
- נשמן תבנית אלומיניום גדולה וניצק את התערובות.
מקור: עינת חנניה
כוס מים לכמות הקורנפלור לא הספיקה. נוצר גוש בטון.
הגנאש יצא מגורגר לא אחיד.
ומה עם הסודה והמלח???
תנור טורבו או לא…..
אילתרתי.
נראה מה יצא…..
היי יובל,
נשמח לנסות לעזור:
1. יש בבסיס העוגה כוס מים חמימים וכוס שמן ואלה אמורות להספיק ליצירת מרקם טוב של הבלילה. האם הוספת את השמן?
2. את הסודה והמלח מערבבים יחד עם שאר המצרכים היבשים.
3. אפייה רגילה, לא בטורבו.
4. לגבי הגנאש, לא מצאנו אותו במתכון הזה. אצלך הוא מופיע?
ממתינים לתגובתך 🙂