עוגת שוקולד כשרה לפסח, עשירה בשוקולד, עם קרם שמנת במרקם קטיפתי מפנק ושבבי שוקולד מעל! עוגה עם מראה יוקרתי וחגיגי וטעם משובח כראוי לחג הפסח! מתכון פשוט לעוגה פרווה, שניתן להכין גם חלבית ותמיד יוצאת טעימה!
עוגת שוקולד כשרה לפסח
ציוד
- כוס חד פעמי למשקה חם
- תבנית עגולה בקוטר 26
מרכיבים
- 5 ביצים מופרדות
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים או חלב למתכון חלבי
- ¾ כוס שמן
- 1 כף רום לא חובה
- 1 חבילה קמח תופח לפסח – 200 גרם
- ½ כוס קקאו
- 1 כף אינסטנט פודינג
- ½ כוס סוכר
- מרגרינה
- 1 קצפת צמחית
- 80 גרם קופסא אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס מים קרים
- מיץ חלב
- שמנת מתוקה עם חלב – למתכון חלבי
שלבי הכנה
- בקערה במיקסר: מקציפים חלבונים עם קורט מלח, מוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולא קשה.
- קערת הנוזלים: מערבבים בקערה נפרדת חלמונים (הצהוב), עם מיץ תפוזים, שמן ורום.
- קערת היבשים: מערבבים קמח, קקאו, כף אינסטנט פודינג וחצי כוס סוכר.
- כשהבלילה סמיכה מיד מוסיפים שליש מקצף החלבונים ומערבבים מהר כדי לרכך את הבלילה
- את יתרת קצף החלבונים מוסיפים לבלילה בתנועות עטיפה
- משמנים תבנית בתחתית ובדפנות, יוצקים את הבלילה ואופים ב־170 מעלות אפייה רגילה במשך כשעה (חשוב לבדוק עם קיסם)
- מוציאים מהתנור מכסים במגבת ומצננים.
הכנת הקרם:
- מקציפים קצפת צמחית, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וחצי כוס מים קרים.
- מורחים את הקרם על העוגה שהצטננה ומגרדים שוקולד מעל.
הערות וטיפים
מקור: שפרה אזולאי
להשאיר תגובה