מתכון מעולה להכנת עוגת שוקולד כשרה לפסח.
עוגת שוקולד מדהימה שלא תפסיקו להתמכר אליה!
עוגת שוקולד כשרה לפסח
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- 2 אינגליש קייקים / בתבנית מס' 26 עגולה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ½1 כוסות של קמח מצה
- 1 שקית אפיה 10 גרם
- 100 גרם אגוזי מלך
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- 200 גרם מחמאה / מרגרינה לבחירתכם
- 3 כפות נס כפה
שלבי הכנה
- להקציף את החלבונים של שש הביצים וכוס אחת וחצי של סוכר עד שנקבל קצף יציב.
- לאחר מכן נשים בסיר על הגז שני שוקולד מריר (100 גרם כל אחד), מחמאה אחת ושלוש כפות נס קפה.
- להמיס הכל על להבה נמוכה. אחרי זה לתת לזה להתקרר מעט .
- בקערה חדשה עם כוס אחת וחצי של קמח מצה, אבקת אפיה אחת (כמובן קשרה לפסח) ו100 גרם של אגוזים קצוצים.
- את החלמונים של מיקודם נוסיף לתערובת השוקולד שקיררנו והמסנו קודם לכן.
- כעת להוסיף את תערובת השוקולד לחלבונים שהקצפנו קודם אך הפעם על מהירות חלשה יותר של המיקסר.
- לאחר שהשוקולד והחלבונים התערבבו, לקחת ספל מהתערובת ולהכניס למקרר, שישמש אותנו למאוחר יותר.
- להוסיף בהדרגה את התערובת של היבשים, לקחת כף ונערבב לאט ובזהירות.
- לאחר מכן לשמן תבנית ולחמם את התנור שלנו לחום של כ160 מעלות במשך ל40 דקות.
- אני אוהבת להרטיב את העוגה עם נס קפה כאשר היא יוצאת מן התנור.
- לחכות שזה ייספג ואז למרוח את הקרם ששמרנו במקרר.
מקור: חגית אלקבץ
להשאיר תגובה