מתכון של עוגת השוקולד מושלמת שתמיד תקשט את היום בטעמי עונג שרק שוקולד אמתי יכול לספק!
עוגה קלילה שמכינים בשיא הקלות, ב-5 דקות וללא הפרדת ביצים, ותקבלו חווית טעמים מדהימה.
עוגת שוקולד חמה פרווה
עוגה בטעם מושלם הכנה בקלי קלות
ציוד
- תבנית 22 או תבנית 26 (להכפלת כמויות)
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
- 1 כוס קרם קוקוס או כוס מיץ תפוז
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס קמח
- 1 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קקאו
- ½ כוס שוקולית
לציפוי:
- 1 כוס שמנת מתוקה או שמנת ריצ' לפרווה – 250 מ"ל
- 100 גרם שוקולד מריר
שלבי הכנה
- נקציף את הביצים לקצפת תפוחה.
- נוסיף סוכר בהדרגה ולאחר מכן את השמן ואז את הקרם קוקוס או המיץ תפוז ובסוף את החומרים היבשים בקיפולים או ערבוב איטי מאוד.
- נעביר לתבנית מעט משומנת במחמאה או חמאה כי השמן מפיל את העוגה.
- נאפה בתנור שחומם למשך 40 דקות טורבו חום 170 מעלות שהקיסם יוצא לח ללא פירורים.
- נמזוג לקערה כוס שמנת מתוקה או שמנת ריצ’ (פרווה).
- נשבור 100 גרם שוקולד מריר ובמיקרו ממיסים דקה על עוצמה גבוהה.
- נערבב לתערובת חלקה ואיך שהעוגה יוצאת לשפוך את השוקולד מעליה.
מקור: עוגת שוקולד – סיון מלול
הכנתי פרווה עם קרם קוקוס.
מעל העוגה שפכתי, בעודה חמה, מוס שוקולד על בסיס מים. (לטחון בבלנדר חפיסת שוקולד עם שתי כוסות מים כשתיים-שלוש דק’)
יצא מעולה!!
לדעתי, ניתן להפחית סוכר.
היי איילת,
איזה יופי! שמחים שנהנית ותודה רבה ששיתפת אותנו בחווית ההכנה שלך 🙂
מוזמנת גם להעלות תמונות בקבוצה