הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי גנאש

מתכון עוגת שוקולד

מתכון להכנת עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי גנאש שוקולד עשיר.

עוגה טעימה במיוחד שכל ביס ממנה פשוט נמס בפה!

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד ואגוזים

הדפסה
מתכון קל במיוחד לעוגה מרשימה!
של: מרי שרעבי

ציוד

  • תבנית 24 עגולה (או רינג מלבני)
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לעוגה:

  • ¾ 1 כוסות קמח תופח אחד ושלושת רבעי כוסות
  • ¼ 1 כוסות סוכר אחד ורבע כוסות
  • ½ כוס שוקולית
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית שוקולד
  • 4 ביצים
  • ½ כוס חלב שמחומם במיקרוגל 30 שניות
  • ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
  • 1 חופן אגוזים קצוצים אפשרי, לפזר בבלילה

לגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם
  • ½ מיכל השמנת מתוקה 125 גרם

לקישוט:

  • ½ כוס אגוזים קצוצים אפשרי

שלבי הכנה

  • נחמם תנור מראש ל 160 מעלות במצב של אפיה.
  • נוסיף לתוך קערה את כל החומרים היבשים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית. נערבב עד לאיחוד החומרים.
  • ניצור גומה באמצע. נוסיף את הביצים ואת החומרים שנותרו לעוגה.
  • נחבר את כל העיסה ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. (אופן ההכנה ללא מיקסר)
  • נשמן את התבנית, ניצק את התערובת לתבנית. ונאפה בתנור במשך 40 דקות.
  • נבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים יבשים אז העוגה מוכנה.
  • נצנן את העוגה בטמפרטורת החדר.

הכנת הגנאש:

  • לסיר נוסיף את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה.
  • נבשל על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת קרם חלק.
  • ניצק את הגנאש על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין.
  • ברגע שהגנאש מתייצב, נכניס למקרר כשעה ואז נגיש.

הערות וטיפים

טיפ: נוסיף פנימה אגוזים קצוצים, ומעל הקרם – לקישוט נפזר בערך 10-13 אגוזים שבורים לחצי.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: מרי שרעבי

מקורMeri Sharabi