מתכון להכנת עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי גנאש שוקולד עשיר.
עוגה טעימה במיוחד שכל ביס ממנה פשוט נמס בפה!
עוגת שוקולד ואגוזים
מתכון קל במיוחד לעוגה מרשימה!
ציוד
- תבנית 24 עגולה (או רינג מלבני)
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגה:
- ¾ 1 כוסות קמח תופח אחד ושלושת רבעי כוסות
- ¼ 1 כוסות סוכר אחד ורבע כוסות
- ½ כוס שוקולית
- 4 כפות קקאו
- 1 כוס שמן
- 1 כפית תמצית שוקולד
- 4 ביצים
- ½ כוס חלב שמחומם במיקרוגל 30 שניות
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
- 1 חופן אגוזים קצוצים אפשרי, לפזר בבלילה
לגנאש:
- 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם
- ½ מיכל השמנת מתוקה 125 גרם
לקישוט:
- ½ כוס אגוזים קצוצים אפשרי
שלבי הכנה
- נחמם תנור מראש ל 160 מעלות במצב של אפיה.
- נוסיף לתוך קערה את כל החומרים היבשים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית. נערבב עד לאיחוד החומרים.
- ניצור גומה באמצע. נוסיף את הביצים ואת החומרים שנותרו לעוגה.
- נחבר את כל העיסה ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. (אופן ההכנה ללא מיקסר)
- נשמן את התבנית, ניצק את התערובת לתבנית. ונאפה בתנור במשך 40 דקות.
- נבדוק בעזרת קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או עם פירורים יבשים אז העוגה מוכנה.
- נצנן את העוגה בטמפרטורת החדר.
הכנת הגנאש:
- לסיר נוסיף את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה.
- נבשל על אש בינונית-נמוכה עד לקבלת קרם חלק.
- ניצק את הגנאש על העוגה אחרי שהתקררה לחלוטין.
- ברגע שהגנאש מתייצב, נכניס למקרר כשעה ואז נגיש.
הערות וטיפים
טיפ: נוסיף פנימה אגוזים קצוצים, ומעל הקרם – לקישוט נפזר בערך 10-13 אגוזים שבורים לחצי.
מקור: Meri Sharabi
להשאיר תגובה