מתכון מעולה להכנת עוגת שוקולד רכה, נימוחה עסיסית וממכרת. עוגה שכל אחד יכול להכין והכי הכי חשוב מוכנה בקלי קלות. חווית טעמים מענגת!
עוגת שוקולד הכי שווה שיש
ציוד
- כוס מידה לאפייה 240 מ"ל
- תבנית קוטר 24/26
מרכיבים
לעוגה:
- 5 ביצים ללא הפרדה
- ½ כוס שמנת מתוקה / או צמחית לפרווה 125 מ"ל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שוקולית לאפייה/ רגילה
- 1 כף גדושה קקאו
- 1 כוס קמח תופח
לציפוי גנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה 125 מ"ל
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- נחמם תנור מראש על חום של 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה.
- במקצף ידני נערבל עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים, את המרכיבים נכניס לפי הסדר שכתוב במתכון. (לערבב מעט רק עד איחוד וכך העוגה תצא יפהפיה וללא סדקים).
- נעביר לתבנית משומנת תחתית ודפנות.
- נאפה כ 35- 45 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- לפני שהעוגה יוצאת מהתנור להכין ציפוי.
לציפוי הגנאש:
- נביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ולהסיר מהאש.
- נוסיף פנימה 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם.
- נערבב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
- נצפה את העוגה בציפוי כשהוא חם מיד כשיוצאת מן התנור.
- ניתן לקשט לאחר קירור העוגה.
מקור: אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה