עוגת שוקולד היא קלאסית שמתאימה ליום הולדת, חגיגות או סתם כקינוח מפנק אחרי ארוחה.
המתכון פשוט ולא דורש יותר מדי מרכיבים או הכנות מסובכות, כך שהיא מתאימה גם לאופים מתחילים.


עוגת שוקולד הכי שווה שיש
רכה, נימוחה ועסיסית ומוכנה בקלי קלות
ציוד
- כוס מידה לאפייה 240 מ"ל
- תבנית קוטר 24/26
מרכיבים
לעוגה:
- 5 ביצים ללא הפרדה
- ½ כוס שמנת מתוקה / או צמחית לפרווה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שוקולית לאפייה/ או רגילה
- 1 כף גדושה קקאו
- 1 כוס קמח תופח
לציפוי גנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש לחום 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה
- במקצף ידני לערבל לבלילה אחידה ללא גושים , את המרכיבים לפי הסדר שכתוב במתכון .(לערבב מעט רק עד איחוד וכך העוגה תצא יפהפייה וללא סדקים ).
- להעביר לתבנית משומנת תחתית ודפנות.
- לאפות כ 35- 45 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- לפני שהעוגה יוצאת מהתנור להכין ציפוי.
לציפוי גנאש:
- להביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ולהסיר מהאש.
- להוסיף פנימה 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם.
- לערבב עד לקבלת קרם אחיד ,מבריק.
- לצפות את העוגה בציפוי החם מיד כשיוצאת מן התנור.
- לצנן ולקשט אם רוצים.
הערות וטיפים
לאחסן מכוסה היטב במקרר.

מקור: אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה