קבלו מתכון של עוגת שוקולד גדולה, רכה, ועסיסית במרקם מנחם עם גנאש שוקולד עשיר המוטמע לתוך העוגה.
מכינים עוגה זו בהכנה מהירה ובחומרים שתמיד נמצאים בבית ותקבלו עוגה טעימה במיוחד ומושלמת.
עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות
ציוד
- 1 תבנית אלומיניום גדולה
- כוס חד פעמי חמה
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
- 8 ביצים L
- 2 כוסות סוכר
- ½ 1 כוסות שמן
- 1 כוס שמנת מתוקה או צמחית
- 2 כוסות אבקת שוקולית
- 3 כוסות קמח תופח
- ½ כוס מים רותחים
לגנאש:
- 1 כוס שמנת מתוקה או צמחית לפרווה
- 2 חפיסות שוקולד שבור לקוביות 200 גרם
שלבי הכנה
לעוגת שוקולד:
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה לשים את הביצים עם הסוכר ולהקציף במהירות גבוהה למשך 8 דקות.
- להנמיך את המהירות ולהוסיף את השמן, שמנת מתוקה (או צמחית), אבקת שוקולית, קמח תופח, ואבקת אפייה.
- לערבב יחד רק עד איחוד ואז להוסיף חצי כוס מים רותחים.
- להעביר לתבנית ונכניס לאפייה על 175 מעלות – אפייה רגילה מדף שני מלמטה למשך 35 דקות בערך.
- לאחר האפייה, לכבות את התנור ולפתוח את הדלת מעט, לשים מגבת או כף עץ בדלת שתישאר פתוחה ולחכות עוד רבע שעה ואז להוציא את העוגה.
לגנאש:
- לחמם בסיר את השמנת מתוקה,
- כשהיא חמה לשפוך אותה על 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
- נחכה 5 דקות ואז לערבב.
- נשפוך על העוגה ועם קיסם עושים חורים.
מקור: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
להשאיר תגובה