מתכון של עוגת שוקולד טעימה שמכינים ללא קמח, שתמיד יוצאת גבוהה טעימה ועם רכות מטריפה.
עוגה מדהימה ומרשימה שמכינים בקלות ומפנקים בה את כל המשפחה עשירה בטעמים שרק שוקולד יכול לספק.
עוגת שוקולד גבוהה ללא קמח
ציוד
- תבנית 10/25
מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כוס שמן
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 6 כפות גדושות קורנפלור אפשרי קמח רגיל אם אין בעית גלוטן
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ½ כוס קקאו מנופה
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- נמיס במיקרו או על בן מארי את ה-200 גרם שוקולד מריר עם כוס שמן ואז מקררים.
- נקציף את ה-5 ביצים עם כוס סוכר לקצף חזק ונפוח (לפחות 5 דקות).
- ננמיך את מהירות המיקסר ומוסיפים לקצף הביצים את תערובת השוקולד בזרם דק.
- נערבב 6 כפות גדושות קורנפלור (אפשרי קמח רגיל אם אין בעיית גלוטן) עם שקית אבקת אפיה, 1/2 כוס קקאו מנופה ושקית וניל.
- נוסיף לתערובת השוקולד והביצים בזהירות.
- נשמן תבנית אפייה ושופכים מחצית מהתערובת.
- ניתן לפזר שערות חלבה, ומעל לשפוך את יתרת התערובת.
- נאפה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך.
- להכנת גנאש שוקולד:
- נמיס במיקרו את ה-100 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם שוקולד חלב עם 100 גרם שמנת מתוקה.
- נקרר ושופכים על העוגה שהיא קרה לגמרי.
מקור: עוגת שוקולד – נורית כחלון סיני
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם: @buttercup_kitchen_
להשאיר תגובה