הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה עם ציפוי עשיר

מתכון עוגת שוקולד

מתכון של עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה – תענוג לעיניים ותענוג גדול יותר לחיך! עוגה שניתן להכין גם חלבית.

קבלו מתכון של עוגת שוקולד פרווה, עם ציפוי שוקולד חלב. עוגה גבוהה ומרשימה מאוד, שמכינים ממש בקלות.

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה

הדפסה
קבלו מתכון של עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה.
של: הדר שפירא

ציוד

  • תבנית 24
  • מיקסר
  • נייר אפייה
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם
  • 3 כפות קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
  • 6 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח תופח

הכנת הגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד חלב 100 גרם
  • ½ חבילה שמנת מתוקה 125 גרם

שלבי הכנה

  • נמיס על הגז על אש נמוכה חבילת שוקולד, מריר 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר, כוס מים רותחים, עד להמסת השוקולד ומצננים.
  • נפריד 6 ביצים ( אם הן קטנות אז להוסיף חלבון אחד).
  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצפת יציבה.
  • נוסיף את השוקולד לחלמונים תוך כדי ערבוב .
  • לאחר מכן נוסיף 3/4 כוס שמן , כוס וחצי קמח תופח, נערבב היטב ונוסיף את הקצפת בתנועת קיפול בזהירות שלא יישבר .
  • נעביר לתבנית 24 ומניחים בצדדים נייר אפייה כי היא תעלה מעל התבנית.
  • נכניס לתנור על חום של 160 מעלות כשעה ובודקים עם קיסם יד שיוצא יבש. נוציא מהתנור ונצנן.

הכנת הגנאש:

  • לשים חבילת שוקולד חלב ובערך חצי שמנת מתוקה.
  • נמיס במיקרו כדקה ונערבב היטב עד לקרם חלק ונשפוך על העוגה שהיא קרה.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: הדר שפירא

מקורHadar Shapira