קבלו מתכון להכנת עוגת שוקולד מושלמת שמכינים ב-10 דקות בלבד.
עוגה מפנקת עם חוויה שוקולדית שתשאיר אתכם מכורים לעד!
עוגת שוקולד ב-10 דקות
במרקם עשיר ומפוצץ בשוקולד
ציוד
- תבנית עגולה 23/24 או 2 תבניות אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
מרכיבים
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- ½ כוס שמן
- 1 כוס שוקולית לאפייה
- 1 ½ כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כוס מים רותחים
לגנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- ½ כוס שמנת להקצפה 125 מ"ל
שלבי הכנה
- לטרוף עם מטרפה את הסוכר וסוכר וניל עם החלבונים.
- להוסיף את החלמונים ואת השוקולית עם השמן ולערבב היטב.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב היטב, התערובת תהיה סמיכה מאוד ויהיה קשה לערבב וזה בסדר.
- להוסיף מים רותחים ולערבב עד לאיחוד.
- במידה ורוצים לאפות בתנור, למזוג את הבלילה לתבנית עגולה או תבניות אינגליש קייק משומנות.
- לאפות על 175 מעלות למשך 25 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- לאפות במיקרוגל להכניס לתבנית סיליקון, ולהכניס לאפייה במיקרוגל למשך 6 דקות על חום גבוה.
הכנת הגנאש:
- נרתיח את השמנת במיקרוגל .
- נוציא ונשבור לתוכו את השוקולד המריר, להמתין 2 דקות ואז לערבב עד לאיחוד.
- לעשות חורים בעוגה בעזרת קש, ולמזוג מעל העוגה החמה את הגנאש.
הערות וטיפים
מומלץ לאכול מיד לאחר אפייה!
מקור: עוגת שוקולד – ענבל בן ברוך ענבלוגה
קישור לאינסטגרם, קישור לדף פייסבוק
להשאיר תגובה