מתכון להכנת עוגת שוקולד בריאה וטעימה.
עוגה רכה ועסיסית עם רכיב מפתיע במיוחד של בטטה.

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד
מאפה נימוח ועסיסי בטעם שוקולדי
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כוס מחית בטטה בטטה קטנה מאודה ומרוסקת
- 100 גרם שוקולד מריר 60% 1 חפיסה
- 3 כפות שמן קוקוס
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר קוקוס
- 2 כפות מייפל טהור
- 3 כפות קקאו איכותי
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- ⅓ כוס שוקולד צ׳יפס מריר 60%
שלבי הכנה
- להמיס במיקרוגל שמן קוקוס עם שוקולד מריר.
- לערבב בקערה מחית בטטה עם ביצים וסוכר קוקוס.
- להוסיף מייפל ושוקולד מומס.
- לערבב לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים פנימה קמח, קקאו, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ׳יפס.
- לערבב מעט רק עד לאיחוד ומעבירים לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה.
- לפזר מעל מעט שוקולד צ׳יפס .
- להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפיה של 40-45 דקות. להמתין לקירור ולפרוס.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
הי
חבל לקרוא לעוגה הזו עוגה בריאה מכיוון שהשוקולד המריר והשוקולד צ'יפס אינם רכיבים בריאים, הם מעובדים ומכילים הרבה סוכר לבן
היי מורי,
הערה נכונה וחשובה. תודה רבה!