הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע

מתכון עוגת שוקולד

מתכון להכנת עוגת שוקולד בריאה וטעימה.

עוגה רכה ועסיסית עם רכיב מפתיע במיוחד של בטטה.

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד

הדפסה
מאפה נימוח ועסיסי בטעם שוקולדי
של: עידית מרום

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 כוס מחית בטטה בטטה קטנה מאודה ומרוסקת
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% 1 חפיסה
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר קוקוס
  • 2 כפות מייפל טהור
  • 3 כפות קקאו איכותי
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • כוס שוקולד צ׳יפס מריר 60%

שלבי הכנה

  • להמיס במיקרוגל שמן קוקוס עם שוקולד מריר.
  • לערבב בקערה מחית בטטה עם ביצים וסוכר קוקוס.
  • להוסיף מייפל ושוקולד מומס.
  • לערבב לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים פנימה קמח, קקאו, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ׳יפס.
  • לערבב מעט רק עד לאיחוד ומעבירים לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה.
  • לפזר מעל מעט שוקולד צ׳יפס .
  • להכניס לתנור שחומם על 170 מעלות לאפיה של 40-45 דקות. להמתין לקירור ולפרוס.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: עידית מרום

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם